Dampede forårsruller

Dampede forårsruller

Disse sunde forårsruller er lette at spise, og passer derfor perfekt til buffetbordet eller som mingelmad.

Ingredienser

250 gram kyllingebryst, en halv gulerod, 50 gram bambusskud, 1 skalotteløg, 50 gram risnudler, 50 gram bønnespirer, 1 spsk ristet sesamfrøolie, 0,5 tsk Dajong-krydderi, 2 tsk majsmel, 2 tsk soya, 2 tsk fiskesauce, 2 tsk Sambal Oelek, 12 ark rispapir, 2 piskede æg. 

Sådan gør du


6-12 portioner

1 Hak kyllingebryst, gulerød, bambusskud og skalotteløg i fine strimler. Læg risnudlerne i blød og lad dem dryppe af. Skær kerner og rødderne af bønnespirerne. 

2 Varm sesamfrø-olien i en pande og stegn kyllingestrimlerne på høj varme. Tilføj gulerød, bambusskud, bønnespirer, risnudler, Dajong og skalotteløg, og steg endnu et minute under omrøring. 

3 Bland majsmelet med soyaen, fiskesaucen og Sambal Oelek, hæld på panden, kog under omrøring. Sæt panden til side og lad det køle ned. Læg rispapiret i blød i en stor skål vand i mellemtiden, og lad det dryppe af. 

4 Spred rispapiret ud på en stor arbejdsoverflade. Læg 2 skefulde fyld i hvert ark. Fold kanterne af rispapiret og rul dem sammen ved at bruge pisket æg til at forsegle kanterne. Smør den hullede dampovnsindsats (som kom med ovnen) med olie og placér forårsrullerne på den. 

5 Damp på hyldeniveu 2, på dampindstilling 3 på 99°C i 20 minutter. 

For at servere 

Læg forårsrullerne på tre forvarmede tallerkner, og servér toppet med thaibasilikum og ristede sesamfrø, med soyasauce og sød chili ved siden af.

  • Gazpacho med dampede tigerrejer

    Denne spanske suppe er en perfekt sommersuppe.

  • Løgsuppe i en pose

    En ny vinkel på en gammel klassiker, som giver en suppe med en varme og dybde som ingen anden.

  • Moules Marinières

    For at få en ret, der tager sig flot ud og er hurtig at lave, får du ikke noget bedre end denne franske klassiker.