Gazpacho with Steamed Tiger Prawns

Gazpacho med dampede tigerrejer

Denne kolde, spanske suppe er en perfekte sommersuppe. 

Ingredienser

2 røde peber, 1 agurk, 1 løg, 2 fed hvidløg, 6 dl grøntsagsbullion, 1 dl ekstra jomfru olivenolie, 0,25 dl rødvinseddike, 400 gram tomater uden skræl, 2 små skiver hvidt brød, salt og peber, basilikum, 12 tigerrejer

Sådan gør du 


4 portioner

Skræl peberne med en grøntsagsskræller, skær i halve og fjern kernerne. Hak 1 af peberne fint og skær den anden i lidt større stykker. Skræl og halvér agurken. Fjern kernerne (men gem dem) og skær halvdelen i små tern, den anden halvdel i lidt større tern. 

2 Læg de større grøntsagstern i en skål sammen med agurkekernerne. Tilføj det skrællede og hakkede løg og hvidløg sammen med grøntsagsbullion, olivenolie, eddike, tomater uden skræl og brødskiver. Smagsæt med salt og peber, og efterlad i køleskabet i mindst 2 timer. 

3  Hiv basilikumbladene fra stammen og tilføj dem til de så agurketern og peber. Sæt i køleskabet. 

4 Pil rejerne og fjern den sorte streng. Smagsæt med salt og peber, og placér på en bageplade. Damp i ovnen på niveau 3 på dampindstilling 2 på 95°C i 15 minutter. Tag ud af ovnen og lad dem køle af. Blend de større grøntsagstern i en blender og smagsæt med salt og peber. 

For at servere Servér suppen i afkølede skåle med tre rejer pr. skål. Drys de finthakkede grøntsager og basilikum over. 

  • Moules Marinières

    For at få en ret, der tager sig flot ud og er hurtig at lave, får du ikke noget bedre end denne franske klassiker.

  • Dampede forårsruller

    Disse sunde forårsruller er lette at spise, og passer perfekt til buffetbordet eller mingelmad. 

  • Løgsuppe i en pose

    En ny vinkel på en gammel klassiker, som giver en suppe med en varme og dybde som ingen anden.