Læs mere om vores emhætter
Inden du køber en ny emhætte, er valget af montering det første, du skal tænke på. Skal den placeres over en køkkenø, på en inder- eller ydervæg eller bygges ind i køkkenskabet? I denne købsguide hjælper vi dig med at finde den bedste emhætte og det mest optimale sted for den i dit køkken.

Vægmonterede emhætter
En vægmonteret emhætte er ideel hvis kogepladen er placeret ved en væg. Denne type emhætte kommer i forskellige designs og størrelser. De mest almindelige bredder er 60, 90 og 120 cm.
Vores modeller
-
T-formet emhætte
Vores premium-designede emhætter er med til at forbedre køkkenets helehedsudtryk. De monteres på væggen for at give et moderne look.
-
Vertikal emhætte
Disse avancerede og vertikale emhætter bruges hvis kogepladen er placeret ved en væg, og giver dit køkken en iøjnefaldende stil.
Recirkulation eller aftræk?
Der er to måder, hvorpå emhætter kan håndtere den damp og det fedt, der opstår, når du laver mad. Ved recirkulation trækker emhætten os ind, som derefter passerer gennem et fedtfilter lavet af metal (permanent filter) eller fleece (engangsfilter). Fedtet opfanges, og lugten absorberes af et indbygget filter med aktivt kul. Den rensede luft føres derefter tilbage til rummet. Ved aftræk trækker emhætten os ind, som også passerer gennem et fedtfilter. Fedtet opfanges, og derefter ledes den filtrerede luft ud af huset.
Vores væghængte emhætter har disse funktioner
-
SilenceTech
SilenceTech er en innovativ teknologi som renser luften i køkkenet. Den hjælper dig med at skabe et hyggeligt og roligt køkkenmiljø uden stegeos.
-
Breeze
Breeze-teknologien fjerner lydløst den sidste lugt efter madlavningen, så du nemt kan få et bedre miljø i køkkenet.
-
Hob2Hood®
Hob2Hood® kontrollerer automatisk emhættens effektniveau, så du kan fokusere på madlavningen.
-
LED
Vores LED-lamper bruger meget mindre energi end andre lyskilder og har længere levetid. Få ekspertbelysning når du laver mad og fremhæv alle detaljerne.

Integrerede emhætter
Vores modeller
-
Udtræksemhætte
Denne diskrete emhætte skjules, når den ikke er i brug. Du trækker den bare ud, når du laver mad.
-
Indbygget emhætte
Hvis du vil have en diskret emhætte uden at skulle gå på kompromis med funktionen, er en AEG integreret emhætte det rette valg. Den er monteret i et overskab, og holder dit køkken fri for mados.
Recirkulation eller aftræk?
Der er to måder emhætter kan håndtere damp og fedt der opstår når du laver mad. Ved recirkulation trækker emhætten stegeos ind, som så passerer gennem et fedtfilter. Fedtet opfanges og lugten absorberes af et indbygget kulfilter. Den rensede luft føres derefter tilbage til lokalet. Ved aftræk trækker emhætten os ind som også passerer gennem et fedtfilter. Fedt opfanges og derefter føres den filtrerede luft videre ud af huset.
Oversigt over funktioner i vores integrerede emhætter
-
Breeze
Breeze-teknologien er utrolig støvsvag og fjerner stille den sidste mados så du får et behageligt miljø i køkkenet.
-
Hob2Hood®
Hob2Hood® kontrollerer automatisk hvilket effektniveau emhætten har. Så har du i stedet mulighed for at fokusere helt på madlavingen.
-
LED
Vores LED-lamper bruger meget mindre strøm end andre lamper og har længere levetid. Få professionel belysning når du laver mad, så du kan fokusere på detaljerne.

Loft-, bord- og frithængende emhætter
Hvis du har en køkkenø kan du vælge mellem en loftmonteret, bordmonteret eller en mere dekorativ frithængende emhætte, som en flot indretningsdetalje i dit køkken.
Vores modeller
-
Frithængende emhætte
Det naturlige valg, hvis du har kogepladen i en køkkenø. En frithængende emhætte er monteret i loftet.
-
Loftmonteret emhætte
Vores loftmonterede modeller giver plads til kreativ madlavning, og giver dig flere muligheder for at sætte dit eget præg på køkkenet.
-
Bordemhætte
Emhætten er integreret i bordpladen og er skjult, indtil du har brug for den. Bare tryk på en knap, og den aktiveres, mens du laver mad, hvorefter den skubbes ned igen.
Recirkulation eller udsugning?
Der er to måder, hvorpå emhætter kan håndtere den damp og det fedt, der opstår, når du laver mad. Ved recirkulation trækker emhætten os ind, som derefter passerer gennem et fedtfilter lavet af metal (permanent filter) eller fleece (engangsfilter). Fedtet opfanges, og lugten absorberes af et indbygget filter med aktivt kul. Den rensede luft føres derefter tilbage til rummet. Ved aftræk trækker emhætten os ind, som også passerer gennem et fedtfilter. Fedtet opfanges, og derefter ledes den filtrerede luft ud af huset.
Oversigt over funktioner i vores emhætter
-
SilenceTech
SilenceTech er en innovativ teknologi, som frisker luften op i køkkenet. Den hjælper dig med at skabe en behagelig og rolig atmosfære i køkkenet uden mados.
-
Breeze
Breeze teknologien er utrolig støvsvag og fjerner stille den sidste mados, så du får et behageligt miljø i køkkenet.
-
Hob2Hood®
Hob2Hood® styrer automatisk din emhættes effektniveau og lys, mens du kan fokusere helt på madlavingen.
-
LED
Vores LED lys bruger meget mindre strøm end andre lys og har længere levetid. Få professionel belysning når du laver mad, så du kan fokusere på detaljerne.

Filtre til emhætter
For at kunne håndtere mados, fedt og lugt, som opstår, når du laver mad, er det vigtigt, at emhætten har et godt filter. Med en emhætte med recirkulation styres luftskiftet med to typer filtre – et fedfilter og et aktivt kulfilter.
Fedt- og lugtfilter – Filter med aktivt kul
Aktive kulfiltre bruges kun i emhætter, hvor luften recirkuleres – og altså ikke ledes ud af huset. Med disse filtre fanges lugtstofferne på kullets overflade og kan med tiden blokere eller forringe dets effektivitet. Derfor er det nødvendigt at rengøre og udskifte begge filtre regelmæssigt for at sikre, at emhætten fungerer korrekt.
-
Engangsfilter med aktivt kul
Denne type filter kan ikke vaskes og skal skiftes ca. hver fjerde måned eller efter 120-200 timers, brug afhængig af hvilken type emhætte, du har. Se brugsvejledningen for mere information.
-
Vaskbare/genanvendelige filtre med aktivt kul
Genanvendlige filtre med aktivt kul kan regenereres og bruges fem til seks gange, før de skal udskiftes. De skal regenereres efter ca. 160 timers brug, eller hver anden til tredje måned afhængig af typen af madlavning.
Forskellige kulfiltre
-
God: Standard kulfilter
Standard kulfiltre skal udskiftes ca. hver fjerde måned eller oftere, hvis emhætten bruges hver dag.
-
Bedre: Kulfilter med lang levetid
Kullfiltre med lang levetid kan vaskes og bruges igen. Ved normal brug skal filtrene rengøres hver tredje til fjerde måned, eller oftere, hvis emhætten bruges meget. De kan holde op til tre år.
-
Bedst: Super Performance kulfilter
Disse langtidsvirkende filtre (op til tre år) opfanger mados og holder luften ren i køkkenet. De skal regeneres hvert kvartal.
Fedtfilter
Alle emhætter har et fedtfilter, som er designet til at opfange fedtpartikler i den stegeos, som passerer gennem filteret. Et filter, som er nyt eller som vedligeholdes på den rette måde, er ikke-brændbart eller brandhæmmede og selvslukkende. Hvert filter kan opfange en begrænset mængde fedt. Alt efter filtertype skal de derfor udskiftes (engangsfiltre) eller rengøres (genanvendelige filtre) regelmæssigt. Vedligeholdelse af dit filter forhindrer uhygiejniske fedaflejringer og minimerer risikoen for en fedtbrand. Jo tykkere filter, jo større luftmodstand, og jo lavere udsugningskraft. Dette reducerer ventilationskapaciteten og øger sædvanligvis emhættens lydniveau. Emhætter med høj udsugningskraft skal bruge en vis filtertykkelse for at forhindre, at fedtet trækkes gennem filteret.
-
Fleecefilter
Disse engangsfiltre skal kasseres og udskiftes, når de er mættede. De kan ikke rengøres og skal normalt klippes til den rette størrelse. Vi anbefaler at udskifte filteret en gang om måneden. Bemærk at visse fleecefiltre skifter farve, når de skal udskiftes.
-
Filternet i aluminium
Fedtfiltre i aluminium kan blive lysegrå eller matte i farven. Det påvirker dog ikke filterets funktion. Fedt, der efterlades i længere tid, kan hærde og blive svært at vaske af, og så skal filteret udskiftes.
-
Filternet i rustfrit stål
Filtre i rustfrit stål er stilrene og misfarves ikke i opvaskemaskinen (intensivt program 60–70°C).
Rengøring og udskiftning af filter
Du kan genbruge filtrene ved at gøre følgende: Vask filteret i opvaskemaskinen på intensivprogrammet (60°C uden anden opvask). Så lader du filteret lufttørre eller placerer filteret i en forvarmet ovn (se manualen for videre instruktioner). Filterets forventede levetid er 3-4 år afhængig af hvordan det bruges.
Sådan bruger du emhætten
• Du bør tænde for emhætten nogle minutter før, du begynder at lave mad. På den måde er luften i køkkenet allerede i bevægelse, når stegeosen opstår.
• Når du er færdig med at lave mad, bør emhætten køre yderligere 10 minutter, så al mados forsvinder, og filteret får tid til at tørre.
• Hvis du har en emhætte med recirkulation, bør du lufte ud i køkkenet efter madlavning for at komme af med fugt i luften.
Køb filter til emhætte
Bemærk at filtertypen varierer afhængig af produkt. Gå til AEGs webshop og søg på produktnummer PNC/model-ID/modelnummer så finder du det rette filter.
Opdag vores emhætter
I vores udvalg finder du alt fra iøjnefaldende til mere diskrete modeller der bliver et flot supplement til dit køkken. Her kan du læse alt hvad du har brug for at vide for at vælge den rette emhætte til dit hjem.
Vores emhætter
Vælg i vores brede udvalg og find den emhætte der passer perfekt i dit køkken.

-
Væghængt emhætte
Monteres på væggen og udnytter pladsen i køkkenet uden at det går ud over ydelsen.
-
Integreret emhætte
Spar plads ved at montere en indbygget emhætte under skabet over kogepladen. Emhætten er helt skjult indtil du skal bruge den.
-
Frithængende emhætte
Hvis du har en køkkenø som det centrale punkt i køkkenet er en frithængende emhætte at foretrække.
-
Loftmonteret emhætte
En loftmonteret emhætte passer perfekt til et køkken med kogeø. Emhætten monteres i loftet i stedet for på væggen.
-
Bordemhætte
En bordemhætte kan skjules når den ikke er i brug, så den passer ind i køkkenets stil.
-
Induktionskogeplade med integreret emhætte
Oplev friheden til at designe dit køkken som du vil. Denne induktionskogeplade har ikke brug for en traditionel emhætte, da den er integreret i kogepladen.

Størrelse og placering
Frithængende emhætter bør være bredere og dybere end kogepladen. Væghængte emhætter kan derimod have samme bredde. Afstanden mellem emhætte og kogeplade er normalt mellem 40 og 75 cm. Ofte kræver gaskogeplader større afstand.

Vigtige teknologier i vores udvalg af emhætter
-
SilenceTech
SilenceTech er en innovativ teknologi, som frisker luften op i køkkenet. Den hjælper dig med at skabe en behagelig og rolig atmosfære i køkkenet uden mados.
-
Breeze
Breeze teknologien er utrolig støvsvag og fjerner stille den sidste mados, så du får et behageligt miljø i køkkenet.
-
Hob2Hood®
Hob2Hood® styrer automatisk din emhættes effektniveau og lys, mens du kan fokusere helt på madlavingen.
-
LED
Vores LED-lys bruger meget mindre strøm end andre lys og har længere levetid. Få professionel belysning når du laver mad, så du kan fokusere på detaljerne.
Recirkulation eller aftræk?
Der er to måder, hvorpå emhætter kan håndtere den damp og det fedt, der opstår, når du laver mad. Ved recirkulation trækker emhætten os ind, som derefter passerer gennem et fedtfilter lavet af metal (permanent filter) eller fleece (engangsfilter). Fedtet opfanges, og lugten absorberes af et indbygget filter med aktivt kul. Den rensede luft føres derefter tilbage til rummet. Ved aftræk trækker emhætten os ind, som også passerer gennem et fedtfilter. Fedtet opfanges, og derefter ledes den filtrerede luft ud af huset.
-
Fordele ved recirkulation
• Nem installation
• Der kræves ingen ekstra kontruktionsarbejde (det er derfor ikke nødvendigt at bore hul i væggen)
• Næsten intet energitab, da den varme luft indefra ledes gennem emhætten over lang tid -
Fordele ved aftræk
• Kraftig luftcirkulation
• Overflødig fugt ledes ud af huset
• Høj effektivitet selv ved lav hastighed
• Ingen udgifter til regelmæssig udskriftning af metalfilter
• Normalt mere støjsvage end recirkulerende emhætter hvis aftrækskanalerne monteres korrekt
• Ingen ekstra udgifter til kulfiltre
Hvilken udsugningseffekt kræver min emhætte?
Ventilationseffekten (luftcirkulationen) er hvor mange kubikmeter luft pr. time emhætten trækker ud. Den ventilationseffekt der kræves, afhænger først og fremmest af køkkenets rumfang og hvor høj luftudskiftning der kræves.
Vigtige overvejelser
De kommunale byggeregler kan indeholde krav til installation af vægventiler til emhætter. Allerede i planlægningsstadiet bør du kontakte din lokale byggemyndighed for at kontrollere dette.
Da mados og lugt kan være til gene for dine naboer, er det en god idé at få deres godkendelse af placeringen af en vægventil med emhætte-tilslutning. Det er vigtigt at ventilationsafkastet placeres så højt som muligt og med størst muligt afstand til naboernes vinduer (min. 2 m).
Lydniveau
Hold lydniveauet nede i dit køkken, vælg en emhætte med lavt decibel-niveau (dB). Emhættens lydniveau afhænger af den valgte effekt og ligger mellem 40 og 70 dB.
Den væsentligste forskel i forhold til effektivitet og støjniveau afhænger af typen af motor/ventilator og om osen udsuges via kant- eller overfladesugning. Lyden, der opstår når luft trækkes ud gennem udsugningskanalerne påvirker støjniveauet mere end selve emhætten.
Belysning
Alle vores emhætter har LED lys. Brugen af LED bliver mere og mere almindeligt ud fra et energibesparende perspektiv. Disse lys forbruger ca. 2,5 W hver.
Fordele ved LED
LED lys reducerer energiforbruget med op til 70%. Der bruges ikke kviksølv, natrium, bly eller andre tungmetaller i produktionen.
Luftforurening og varmeudvikling reduceres. LED lys har også en lang levetid på op til 50.000 timer/10 år og koster mindre at vedligeholde.
Filter
Emhætter har det samme grunddesign. De har et fedtfilter, og emhætter med recirkulation har også et kulfilter.
Den største forskel i forhold til effektivitet og støjniveau afhænger af typen af motor/ventilator, og om osen udsuges vi kant- eller overfladesugning.
Tjekliste: Dette skal du overveje når du skal købe en emhætte.
Væghængt emhætte (vertikal eller T-formet), frithængende emhætte (frithængende, loft- eller bordmonteret), integreret emhætte (indbygget eller udtræks) og induktionskogeplade med integreret emhætte.
Udsugningskapacitet = rumfang x 12 (maksimal ventilationshastighed)
Induktionskogeplade
– Følg producentens specifikationer angående installationshøjde/sikkerhedsafstand
– Emhættens bredde?
- Mindst lige så bred som induktionskogepladen, helst bredere.
- Kantudsugning anbefales hvis emhætten er lige så bred som kogepladen.
– Energieffektivt hus
- Undersøg: Er det muligt at bruge aftræksluft?
– Er det muligt at installere aftrækskanaler?
– Kræver aktivt kulfilter
– Vil du have et aktivt kulfilter der kan regenereres?
Er der apparater i rummet som varmer luften op?
- Sørg for tilstrækkelig lufttilførsel
- Vindueskontakt
Forberedelse til aftrækskanaler
• Via vægventil?
– Følg de lokale byggeregler og tag hensyn til boligområdets regler angående installation af vægventiler
– Er der en vægventil?
– Er diameteren bred nok?
– Valg af vægventil:
* Vægventil til aftræk
* Vægventil til aftræk og lufttilførsel
• Via skorsten? Følg gældende lovgivning!
• Via tagventilation? Kræver det en kondensfælde?
• Aftræksskanaler:
– Materiale
– Form
- Diameter: mindst 125 mm.
- Kanallængde
- Antal bøjninger
• Forberedelse af luftindtag
Opdag vores emhætter
I vores udvalg finder du alt fra iøjnefaldende til mere diskrete modeller der bliver et flot supplement til dit køkken. Her kan du læse alt hvad du har brug for at vide for at vælge den rette emhætte til dit hjem.