Købsguide

Find den bedste emhætte til dit køkken

AEG-emhætte

Forskellige slags emhætter

Emhætter fås i flere former og størrelser og kan være med til at give dit køkken et nyt look. Vælg mellem en iøjnefaldende, en klassisk eller en mere diskret model.

Frithængende emfang - Det naturlige valg hvis du har en centralt placeret køkkenø. Denne type emhætte monteres i loftet.

Væghængte emfang- Disse T-formede, pyramideformede eller vertikale emhætter fås i et stort udvalg både hvad gælder størrelse og materiale. De monteres direkte på væggen.

Integrerede eller udtrækbare emhætter - For at emhætten skal passe med stilen i dit køkken kan den bygges ind i et skab og skjules.

Loftmonterede emhætter - Opnå en behagelig atmosfære med en loftmonteret emhætte i elegant stil. Du styrer nemt denne type af emhætte med fjernbetjening.

Tip: Tænk på at kontrollere den anbefalede afstand mellem kogeplader og emhætter inden du vælger en model.
 

Emhætte fra AEG

Luftcirkulation

Har du et eksternt ventilationsgitter?

Ja - Emhætter med ventilation benytter sig af en udendørsventilation for at komme af med uønsket mados og fugt. Længden på røret, vinklerne og materialetypen er vigtig at have tjek på, når du installerer emhætte fordi luftcirkulationen påvirkes.

Nej - Recirkulerende emhætter kræver ikke en udendørsventil. De fjerner mados og fugt ved at rengøre luften med et kulfilter.

Tip
: Sæt emhætten i gang inden, du begynder på madlavningen så cirkulationen kommer i gang.

Elegant, lydsvag og skarp

Matt Black-serien fra AEG er summen af flere års fremskridt inden for materialeteknik, så du kan få en eksklusiv køkkenkollektion. Den matte skruktur forhindrer fingeraftryk fra at synes på overfladen og er desuden modstandsdygtig mod andre pletter. Den er let at gøre ren, hvilket dermed også giver en bedre ydeevne.  

Vores sortiment af emhætter i Matt Black-serien har et flot og æstetisk udtryk uden at 'larme' for meget i udtrykket. Emhætterne i serien eliminerer uønsket mados og rengør luften i dit køkken lydløst mens du laver mad.

 

Kogeplader og emhætte taler sammen

Din madlavning

Du skal have en kraftfuld emhætte, hvis du med jævne mellemrum laver mad med mange krydderier, eller hvis du har et stort køkken. Det er ikke kun vigtig på grund af madosen, men også fordi fedtet kan kondensere på steder, hvor det er svært at gøre rent og fordi det kan skade dine vægge.

Emhætte fra AEG

Kapacitet

Når du skal vælge mellem emhætter med forskellig kapacitet, er det en god idé at beregne den mindste og maksimale effekt. Sådan her:

1. Mål køkkenets længde, bredde og højde.

2. Længden x bredden x højden = rumfanget.

3. Rumfanget x 6 = mindste hastighed (luften i rummet udskiftes seks gange i timen)

4. Rumfanget x 12 = maksimale effekt (luften udskiftes tolv gange i timen)

Den mest almindelige anbefaling er at have en effekt på 6-12

Emhætte fra AEG

Lydniveau

For at opnå et behageligt arbejdsmiljø i køkkenet uden en overdøvende larm fra emhætten, skal du vælge en med et lavt decibelniveau (dB). Emhætter fra AEG har en lydvolumen på mellem 40 og 70 dB. Til sammenligning modsvarer det 40 dB at hviske og en normal samtale ligger går op til mellem 60 og 70 dB.

Vælg lyddæmpende materiale og tænk på, at desto færre buer og tværsektioner, desto mere lydsvag er emhætten.

Close-up på emhætte

Filter og rengøring 

Alle emhætter er udrustede med et fedtfilter som indfanger fedtpartikler fra luften. Alt efter produktmodellen kan der være brug for at bytte (engangsfiltrene) eller rengøre (metalfiltrene) med jævne mellemrum. De permanente fedtfiltre af metal kan lægges i blød og gøres rent i hånden eller i opvaskemaskinen med et 60–70°C-program.

Recirkulerende emhætter har et aktivt kulfilter som fjerner lugt og skal byttes eller rengøres ca. en gang i kvartalet. 

Vælg produkt

Vores kraftfulde og lydsvage emhætter lufter hurtigt og effektivt mados ud, og takket være deres prisbelønnede design, kan du med sikkerhed finde en som passer hjemme hos dig.

Oplev alle vores emhætter og deres funktioner.

Madlavning på en AEG induktionskogeplade, mens en AEG emhætte udsuger overskydende damp

Raffineret eller dristig. Dit valg.

Alle vores emhætter fjerner hurtigt damp og dunst fra dit køkken. Men så ophører lighedspunkterne også. Vælg en emhætte, der komplementerer din smag perfekt – giv dit køkken et flot, dristigt look med Décor design som f.eks. vores Skylight emhætte (afbilledet her), eller vælg en diskret model, der falder perfekt ind i dit køkkendesign.

Skab det perfekte miljø i dit køkken

Skab en perfekt atmosfære

Krydre. Smage. Raffinement. Duft. At lave mad handler om nydelse. Skab den perfekte atmosfære til at kreere dine retter med SilentTech – en mere stille måde at lave mad på. LED lys giver dit arbejdssted et godt overblik, mens Breeze-funktionen diskret renser luften, når du er færdig, for at skabe en mere hyggelig stemning.

Et friskere køkken, håndfrit

Når du har travlt med at kreere dit mesterværk, arbejder vores håndfrie emhætter intuitivt for at holde dit køkken rent og frisk. Hob2Hood-funktionen reagerer på hver sautés syden ved at starte emhætten automatisk og regulere den efter din madlavning. En kraftig motor fjerner damp og os, så snart de viser sig.

En pande med skaldyr

Ydeevne, du kan regne med

Nyd ren, frisk luft, så snart du er færdig med at lave mad takket være højtydende emhætter. Intelligent filtrering betyder, at fedtet ikke hober sig op i mekanismen, gør det nemmere at rengøre og at filtrere ubehagelige lugte. Detaljer, der gør en forskel, dag efter dag.

Laks, der tilberedes på en induktionskogeplade, mens den overskydende damp udsuges af emhætten
Det bredeste valg

Med et bredt sortiment at vælge imellem er det ingen sag at finde din Hob2Hood-kombination.

En elegant AEG emhætte

Dit køkken, din stil

Nyd problemfri Hob2Hood udsugning i en stil, der passer dig. AEG har det største udvalg på markedet for tilsvarende teknologi. Med det bredeste sortiment af forbundne kogeplader og emhætter at vælge imellem kan du finde den perfekte kombination af stil og funktion, der passer til dit køkken. Alt uden at gå på kompromis med ydeevnen.

AEG emhættefiltre

Emhættefiltre

For at sikre friskhed hele året rundt skal du holde emhættens filtre i god stand Fedtfiltrene fanger madpartikler og efterlader luften og overfladerne rene. Mens kulfiltre fanger og fjerner lugte. Nogle emhætter har permanente filtre, som kan rengøres og genbruges, mens andre emhætter benytter éngangsfiltre. Uanset hvilken emhætte, du vælger, skal du sørge for at rense eller skifte det jævnligt.