Følg vaskeanvisningen

Følg vaskeanvisningen

 

VI VIL BRYDE MED NUTIDENS VASKEVANER

Hvorfor? 90 % af vores tøj smides væk alt for tidligt, og vi holder fast i forældede vaskevejledninger fra 1950'erne. En forandring er nødvendigt.

THE CARE LABEL PROJECT

The Care Label Project er vores måde som producent og designer at inspirere, uddanne og opdatere vores tøjpleje på. Lad os holde op med at mærke skånsomt tøj med ‘Kun kemisk rens’, og med at vaske ved høj temperatur og vær ikke bange for at komme uld i vores maskiner. Ofte bliver vi mere forvirrede af de vaskeanvisninger, som har til hensigt at vejlede os.

UNDGÅ OVERVASK

Med The Care Label Project skaber vi denne forandring. I starten introducerer vi en helt ny vaskeanvisning - ‘Undgå overvask’ - samt en eksklusiv kollektion af designertøj med laboratorieafprøvet plejevejledning og moderne stofplejevejledning. Hjælp os med at ændre fremtiden for modebranchen med et vaskemærke ad gangen.

UDFORDRING AF VASKEANVISNINGER

Vi er gået sammen med en lang række nye designere og tøjproducenter, som deler vores passion for innovation i modebranchen. Sammen har vi udfordret en række vaskeanvisninger ved at teste designertøjet med moderne vaskeudstyr i vores R&D-laboratorium.

30 GRADER

De fleste af os ved ikke, at temperaturmærker viser den maksimale vasketemperatur og ikke den anbefalede. Vask ved lavere temperatur forlænger tøjets levetid, og får tøjet til at føles nyt og friskt længere. En lavere temperatur er også bedre for din elregning - at sænke temperaturen fra 40 til 30 grader kan for eksempel spare op til 60% af energiforbruget. 

Hvorfor det er bedre at vaske ved lavere temperatur og flere tips

Vidste du?

Den gennemsnitlige vasketemperatur i Europa er 41°C

Mindre vask af dit tøj og dine jeans ved lavere temperatur gør, at det holder længere.

Han Ates

London, Storbritannien

på9ipå

KUN KEMISK RENS

“Kun kemisk rens” anvendes til det mest sarte tøj. Selvom det gør tøjet rent, er det en kemisk intensiv proces, som er hård for tøjet og miljøet. I dag undgår hver tredje at købe tøj med kemisk rens-mærkning alene på grund af det ekstra arbejde. Men takket være nye gennembrud i vasketeknologi og vaskemidler er det nu muligt at bruge blidere vaskeprogrammer, lavere temperaturer og tørretumblerprogrammer til at vaske "Kun kemisk rens"-mærket tøj i maskinen. 

Noget tøj har dog kemisk rens-mærkningen af god grund. De indeholder detaljer eller materialer, der kan ændre farve eller kan deformeres, hvis de bliver vasket hjemme. Heldigvis er kemikalierne ikke den eneste valgmulighed; mange renserier er begyndt at bruge grønnere metoder såsom vådrensning og påløsningsmidler med kuldioxid. Så hvis du er nødt til at besøge et renseri, besøg gerne et miljøvenligt renseri.

Sådan ved du hvilket "Kun kemisk rens"-tøj du kan vaske hjemme og flere tips

Vidste du?

55% bruger renseri ind i mellem, men kun halvdelen af dem er tilfredse.

Meget tøj, der kun kan renses kemisk, kan maskinvaskes ved lav temperatur.

Doriane van Overeem

Bruxelles, Belgien

MÅ IKKE TØRRETUMBLES

Vaskeanvisningen opleves ofte som en instruks, der får folk til at lufttørre i stedet. Anvisningen er korrekt for noget tøj, men en del følsomt materiale såsom udendørs og vandafvisende materiale holder længere, hvis de bliver tørretumblet på det rigtige program. Med det meste moderne teknologi kan du også tørretumble følsomt stof som silke og uld. Kig efter tørretumblere med Woolmark-certificeringen, som betyder at du kan sikkert tørretumble selv dit fineste uld.

Hvad man skal tænke på når man tørretumbler og flere tips

Vidste du?

70% arver deres tøjplejevaner fra sine forældre.

Efter min mening kan du tørretumble alt, bare programmet er rigtigt.

Tim Labenda

Berlin, Tyskland

KUN HÅNDVASK

Mange tror, at håndvask er den nemmeste måde at vaske sart tøj på. Det er det, som vores forældre lærte os, og det som fremgår af vaskeanvisningen. Men med nutidens moderne maskiner passer det ikke længere. 

Håndvask bruger både tid og vand, og strækker fibrene. Når du vasker i hånden og gnider tøjet, er man mere hårdhændet end man tror. Vælg i stedet et blidere vaskeprogram med lavere temperatur på din vaskemaskine, så kan tøjet vaskes uden at mishandle tøjet. Faktisk håndvasker så mange som 75% tøj, men kun en fjerdedel af tilfredse med resultatet. 

Hvordan en maskine kan vaske blidere end dine hænder og flere tips

Vidste du?

At forlænge et stykke tøjs livslængde med ni ekstra måneder, reducerer mængden kulstoffer, spild og vand brugt med omkring 20-30%. 

I stedet for håndvask kan du vaske striktøj med en skånevask.

Clara Martin

London, Storbritannien


THE CARE LABEL COLLECTION

Se udvalget af flot tøj fra 16 designere, alt vasket ifølge AEG’s moderne vaskeanvisning, som er udviklet baseret på test i vores R&D-laboratorium. Det flotte tøj fortjener korrekt behandling.

Download lookbook

Download vores Care Label Project lookbook og få mere information og inspiration fra alle designere i projektet.


MODERNE VASKEANVISNINGER

Der er mange, som stadig ønsker at anvende forældede vaskeanvisninger fra 1950'erne. Vi har udviklet moderne vaskeråd i AEG R&D's laboratorium.

 • Kun håndvask

  Når du håndvasker tøj og gnider det mod sig selv, er man ofte mere hårdhændet end man tror. Det meste tøj, der er mærket med "Kun håndvask", vil drage fordel af at blive vasket på et blidere program i en moderne vaskemaskine i stedet for at blive udsat for den gamle vaskemetode som strækker fibrene. 

 • 30 grader

  Højere temperatur plejer at betyde renere tøj, men det er ikke længere helt sandt. Vask ved lav temperatur sparer en del energi og belaster tøjet mindre, hvilket får det til at holde længere. 

 • Strygning

  For følsomt tøj som silke, eller tøj med detaljer som knapper, lynlåse og lignende, er det ofte enklere og mere blidt at bruge dampprogrammet i stedet for et strygejern. Hvis du bruger et strygejern på et af disse typer tøj, så pas på at ikke trykke for hårdt på detaljer og brug indstillingen, der anbefales på vaskeanvisningen. 

 • Må ikke tørretumbles

  Når du overfylder maskinen, kan tøjet let blive sammenfiltret, men at ikke fylde maskinen nok kan spilde energi og derfor penge. Det er også bedre at bruge automatiske programmer i stedet for fastsat tid, siden maskinen kan undgå krympning ved at beholde det perfekte fugtighedsniveau i dit tøj. 

 • Kun kemisk rens

  Takket være nye gennembrud i vasketeknologi og vaskemidler, er det nu muligt at bruge blidere vaskeprogrammer, lavere temperaturer og tørretumblerprogrammer for at også vaske "kun kemisk rens"-mærket tøj direkte i maskinen uden at ødelægge det. 

 • Undgå overvask

  For at understrege vigtigheden i at tænke to gange indendu putter tøjet i vaskemaskinen, lancerer vi en helt ny vaskeanvisning - Undgå overvask. Sammen med dette har AEG udviklet løsninger for at reducere behovet for at vaske så ofte. 

  Udforsk vaskeanvisningerne - FAQ og tips


PARTNERE I CARE LABEL PROJECT

Vi kan ikke gøre dette alene. Vores partnere er en stor del af Care Label Project. Er du et modemærke, der vil blive en del af Care Label Project? Vi giver 20.000 "Undgå overvask"-mærker væk gratis - sammen kan vi få rigtige ændringer at ske! Klik her! 

 • The Woolmark Company

  The Woolmark Company er det globalt ledende varemærke inden for uldbranchen. Woolmark-logoet er et af verdens mest anerkendte og respekterede mærker, og det garanterer højeste kvalitet og repræsenterer udmærkelse og innovation fra gård til det færdige produkt. The Woolmark Company er et datterselskab ejet af Australian Wool Innovation, som er en almennyttig virksomhed, der udfører forskning, udvikling og markedsføring for de omkring 55.000 uldfarmere, der finansierer virksomheden.

  Besøg websted

 • Fashion Revolution

  Fashion Revolution er en almennyttig global virksomhed med en årlig kampagne med fokus på at skabe opmærksomhed omkring “de reelle udgifter ved modetøj”, for at vise omverdenen at forandring er muligt og for at fejre alle dem, som arbejder med en bæredygtig fremtid. Fashion Revolution startede med at fokusere primært på produktionen, men arbejder i dag også med pleje og mulighederne for at skabe et mere bæredygtigt mindset.

  Besøg websted

 • Not just a label

  NOT JUST A LABEL (NJAL) er verdens førende designerplatform til at demonstrere og støtte aktuelle pionerer i moderne tøjmode. NJAL opfordrer designere til at producere mode, der er bæredygtig og støtter lokalsamfund og håndværksarbejde. NJAL har udviklet en revolutionerende tilgang til modebranchen, på afstand af politik og eksisterende systemer, som er ødelæggende for designeres vækst og integritet.

  Besøg websted

ELECTROLUX

Electrolux er en global leder indenfor husholdningsprodukter, baseret på grundige forbrugerundersøgelser i tæt samarbejde med professionelle brugere. Electrolux tilbyder gennemtænkt design, innovative løsninger for husholdninger og virksomheder, med produkter som køleskabe, opvaskemaskiner, vaskemaskiner, små køkkenmaskiner og mere. Electrolux har modtaget 2017 Gold Class Award i RobecoSAM's Sustainability Yearbook, hvilket er en årlig bedømmelse af bæredygtigheden i verdens største virksomheder. 

Besøg websted