Stillehavets sansning, CÆSARSALAT

Stillehavets sansning CÆSARSALAT
af Catalina Vélez

INGREDIENSER

6 PORTIONER
1/2 kop achiote-olie, 1 frossent majsbrød, havsalt, 2 spsk. friske, hakkede korianderblade

DRESSING
1/2 kop revet paipaost (eller grana padano), 2 spsk. stegt hvidløg, 2 spsk. melbananeddike (eller æblecidereddike), 1 spsk. Dijonsennep, 30 gr røget toyofisk, 1 æggeblomme, 4 spsk. citronsaft, 4 spsk. appelsinsaft, 1/2 kop olivenolie

SALAT
3 hoveder af romerske salathjerter, havsalt, 18 meget tynde flager paipaost

Tilberedning


Til croutonerne:

Skær brødet i meget tynde skiver.

Varm olien op, til den bliver varm men ikke rygende, tilsæt brødstykkerne og rist begge sider. Bland med salt og koriander. Tag brødet af, og læg det i køkkenrulle.

Til dressingen:
Bland ost, ristet hvidløg, vineddike, sennep, toyofisk og æggeblomme sammen, pisk, indtil det hele er godt blandet, og der dannes en blød rustik dej. Tilsæt citron- og appelsinsaft, og pisk lidt mere for at indarbejde den i dejen. Tilsæt olie i en jævn strøm, indtil der dannes en emulsion. Krydr efter behov.

Skil salatbladene fra hinanden for at afslutte og arrangér dem på et serveringsfad, stænk dressingen på toppen, læg en skive brød på bladet og afslut med flager af paipaost.


Om CatalinaVélez

Én af verdens mest indflydelsesrige latinamerikanske kokke. Hun er uddannet i både Paris og Atlanta, men besluttede at vende tilbage til Colombia for at bruge sin tid på at genopdage lokale madlavningstraditioner og opsøge gammel viden. Efter at have gravet dybt ned i traditionel colombiansk madkultur opdagede hun, at hovedingrediensen var damp. Hun ejer og driver en meget populær restaurant i Cali med navnet Kiva.

  • Gårsdagens cæsarsalat

    af Culinary Misfits

  • Den hængetørrede cæsarsalat

    Om Ludwig Maurer

  • Salat med ægte smag

    af Mark Schatzker