Gårsdagens cæsarsalat af Culinary Misfits

Gårsdagens cæsarsalat
af Culinary Misfits

Ingredienser

3 gamle rundstykker eller tørt brød, 2 rødbeder, 1 lille løg, hvidløg, ingefær, frisk rosmarin, salt og peber, 5 spsk. olivenolie, 4 spsk. æblesaft, 2 spsk. tahinipasta, Feta-ost (smuldret), 2-3 håndfulde frisk grønt

Tilberedning


1.
Skær brødet i terninger på ca. 2,5 cm. Hvis brødet ikke er hårdt endnu, kan du tørre det langsomt i ovnen.

2. Skær roden af rødbeden, skrab den derefter og skær den i små stykker.

3. Opvarm ovnen til 200 ºC og læg det halve af rødbeden sammen med løgterningerne, det revne hvidløg og ingefær, 2 finthakkede rosmarinkviste og et stænk olivenolie. Steg det i ca. 15 minutter.

4. Til dressingen skal du blende halvdelen af rødbederne med resten af olivenolien, appelsinsaft og tahini.

5. Kom de stegte grøntsager og dressingen sammen i en røreskål og lad det hele stå og trække i et par minutter. Smag til og tilsæt salt og peber og citronsaft efter behov.

6. Anret grøntsagerne på et serveringsfad ledsaget af de stegte grøntsager og top med smuldret feta.

Om Culinary Misfits

Culinary Misfits er en duo, der blev oprettet i 2012 af designerne Lea Brumsack og Tanja Krakowski. De synes, det er forkert, at der smides en masse frugt og grøntsager ud, fordi ikke lever op til de kosmetiske standarder. Culinary Misfits besluttede at lovprise naturens mangfoldige skønhed.

  • Stillehavets sansning, cæsarsalat

    af Catalina Velez

  • Den hængetørrede cæsarsalat

    Om Ludwig Maurer

  • Salat med ægte smag

    af Mark Schatzker