x

Vi kan hjælpe dig med at pleje mere

Tøj er meget mere end nogle tråde, der er syet sammen. De gemmer på minder. De fortæller vores historie. Alligevel går vi i gennemsnit ikke med 80 % af det tøj, vi har. Hvis vi vælger at pleje tøjet mere, kan vi ændre modens smid væk-kultur og føje nye kapitler til vores historier i det tøj, vi elsker.

HVORFOR PLEJE?

Dit tøj er fyldt med særlige snapshot-minder. Men hvis det mister sit udseende og fornemmelse, får det lov til at ligge gemt væk bagerst i garderobeskabet. Sådan behøver det ikke at være mere. Der er masser af måder, du kan pleje det mere på og endda endnu flere grunde til at gøre det, fra at bevare minderne til miljøet.

En kvinde i en lilla skjorte

Bevare minderne

Noget af dit yndlingstøj føles, som var det din anden hud. Det har fulgt dig i gode stunder, og det er et levn fra oplevelser, I har delt sammen. Sørg for at bevare de minder, det har, ved at pleje det på den rigtige måde. Så du kan fortsætte med at gå med dit mest elskede yndlingstøj gang på gang. Og brug de samme elskede tråde til at inspirere til nye spændende historier.

En lilla silketop med smykker
Et billede af blød og skønt duftende rød silke

Glæd dine sanser

At beslutte, hvad du skal tage på, afhænger af meget mere, end hvordan dit tøj ser ud. Undersøgelser viser, at alle dine sanser er involveret - fra følesansen til lugtesansen. Det handler om, hvordan det føles, når du holder det i hånden og den der særlige duft af friskvasket tøj. Så fortsæt med at have lyst til at gå med dit tøj ved at glæde alle dine sanser. Med en moderne vaske-tørremaskine kan du fremskynde den særlige friske fornemmelse ved at vaske og tørre dit tøj på et non-stop program.

Shoppingæsker

Ændre dine vaner

Tøj har en enorm indvirkning på miljøet. Men vi kan hjælpe, hvis vi lærer, hvordan vi skal passe rigtigt på det. Med den rigtige teknologi kan du ty til din garderobe i stedet for butikken. Vores bedste tørretumblere tørrer selv uld og silke - og giver dine mest sarte ting en længere levetid. Få dit tøj til at holde bare 9 måneder længere, og du reducerer dit CO2- og vandaftryk med 20-30 %.

En kvinde i en nyvasket sølvfarvet silkebluse
AbsoluteCare® System

Nu kan du selv pleje det tøj, du troede kun kunne renses på renseri

AEG 8000 series tørretumbler

SILKEBLUSENS BESKYTTER

Oplev pleje, der er så skånsom, at det er som at liggetørre dit mest sarte tøj. Vov at tørre selv din yndlingsbluse i 100 % silke i fuld tryghed om, at den vil bevare sin kvalitet, form og fornemmelse – også med færre krøl end ved naturlig lufttørring. Det hele er muligt med vores 8000 Series tørretumblere med AbsoluteCare System®.

Blåt bomuld med et vaskeikon på 30 grader ovenpå

Spar penge

Moderne vaskemaskiner sikrer dig fantastiske resultater ved lave temperaturer. Det sparer dig penge, er bedre for miljøet og hjælper med at holde dit tøj som nyt. En moderne vaskemaskine kan spare op til 80 % mere energi end én, som kun er 5 år gammel. Så investér i dagens teknologi og spar penge ved at vaske ved 30 grader.

En kvinde i en nyvasket rød silkebluse
ÖKOMix-TEKNOLOGI

Unik forblanding af vaskemiddel, skyllemiddel og vand for at nå hver enkel fiber

AEG 8000 series vaskemaskinen

DEN SARTE SKJORTE BESKYTTER

Dit sarte tøj har behov for skånsom behandling for at holde deres evige kvalitet, uanset hvor ofte du går med dem. Vores avancerede 8000 Series vaskemaskiner med ÖKOMix-teknologi behandler dit yndlingstøj med en mere dybdegående rensning, selv ved lave temperaturer. Forlæng dets levetid med kyndig beskyttelse, og dit tøj bliver så godt, som nyt, hver gang.

TØJPLEJENS LIVSCYKLUS

Små ændringer gør en stor forskel til at holde dit tøj flot. Vi bruger vores tøj så hurtigt i dag. Men at beholde dit tøj ligeså længe som dine bedsteforældre betyder ikke, at du skal bruge gammeldags metoder. Mere omhyggelige køb, finjusteringer til, hvordan du vasker og ny teknologi føjer år til dit tøj.

Det begynder i butikken

Blåt bomuldsstof

Gå efter god kvalitet

Fremragende skræddersyning og håndværksmæssig dygtighed giver dig tøj, som holder længere. God kvalitet koster mere, men du får, hvad du betaler for. Kig efter naturlige, holdbare fibre som bomuld og uld. Sikr dig, at masker og sømme er fri for folder og uregelmæssigheder. Og kontrollér knapper for løse tråde. Med den slags kvalitet vil dit tøj klare tidens tand. Tegn på sjuskede sømme, lad tøjet blive hængende på stativet.

Et vandkar tilsat skadelige kemikalier

Bliv økologisk

Du kan reducere dit tøjs miljøpåvirkning fra det øjeblik, du går ind i en butik. Der skal gennemsnitligt 1 kg kemikalier til at producere 1 kg tekstiler. Så kig efter tøj lavet af økologiske tekstiler og vedvarende eller genbrugelige materialer. Se vores film The Next Black om bæredygtighed i tekstilindustrien for at få mere at vide.

Hvad vi gør med vores tøj, efter at vi har købt det, har den allerstørste indflydelse på dets levetid og på planeten. Men der findes måder, du kan drage omsorg for dit tøj på, som er skånsomme mod både tøjet og miljøet.

Vask mindre, plej mere

Meget lidt tøj skal vaskes efter at have haft det på én gang. Overvask er ikke godt for miljøet og får ikke dit tøj til at se perfekt ud. Vent, indtil du kan fylde maskinen. Større og færre fyldninger sparer dig energi og vand - ligesom vores OptiSense-teknologi. Den tilpasser tid og energiforbrug til mængden af dit vasketøj. Så ingen overvask, kun den mest effektive vask fra vores maskiner.

Nyvasket sort og rødt stof
SOFTWATER-TEKNOLOGI

Få en 60-graders grundige vask ved kun 30 grader.

AEG 9000 series vaskemaskinen

INGEN FALMEN, VASK EFTER VASK

Bevar den helt specielle bløde følelse og de flotte farver endnu længere. Vaskemaskinernes banebrydende SoftWater-teknologi i AEG 9000 Series fjerner urenhederne i vandet, som kan være hårde mod tøjet. At gøre dette før vandet løber ind i tromlen betyder, at vaskemidlerne kan arbejde optimalt, selv ved lave temperaturer. Endelig er det ikke nødvendigt at vælge ydeevne frem for pleje.

Klar de vanskeligste vasketøjsopgaver som en leg

 • Rød silke på en trækulsbaggrund
  Et vaskemiddel til finvask

  Brug et specialvaskemiddel, som ikke indeholder proteinbaserede enzymer. De kan beskadige uld og silke.

 • Håndvask af en rød beklædningsgenstand
  Behandle pletter hurtigt

  Læg pletter i blød i koldt vand så hurtigt som muligt for at undgå, at de sætter sig fast.

 • En glat, rød skjorte
  Hold farverne flotte

  Vaskemidler uden blegemiddel er bedst til dit farvede vasketøj. Brug vaskepulver med blegemiddel til dine hvide ting for at holde dem flot hvide.

PROSTEAM TECHNOLOGY

Glæd dig over 30 % mindre krøl og hurtigt opfrisket tøj

AEG 7000 series vaskemaskinen

DEN SARTE SKJORTE-FORSVARER

Få dit tøj til at se ud og føles perfekt hver dag uden mindste besvær. Når du ønsker at bruge mindre tid på at stryge giver 7000 Series med ProSteam Technology dig mulighed for at afslutte et vaskeprogram med damp eller en separat tør rensning med damp. Korte, skånsomme dampprogrammer fjerner lugte sikkert og reducerer krøl i tørre stoffer.

Mannequiner med silke, uldtøj og sportstøj

SKRÆDDERSY DIN TØRRING

Innovation af tørretumbleren gø det umulige muligt. Kun AEG 8000 Series med AbsoluteCare® System giver dit tøj skræddersyet beskyttelse. Præcist kontrollerede tromlebevægelser og temperatur betyder, at tøjet tørres skånsomt og bevarer dets udseende og følelse. Den er den fuldendte fiberbeskytter, fra uld og silke til sportstøj.

Reducere, genbruge, genanvende

Hele 95 % af det tøj, vi smider væk, kan man gå med igen eller genbruge. Slutstadiet i dit tøjs livscyklus behøver ikke nødvendigvis at være det sidste stadium. Hvis det er i god form, så giv det til velgørende formål. Frisk det op for at give det nyt liv. Eller giv det tilbage til naturen på en genbrugsstation. Genbrug reducerer affald og sparer energi og vand. Det går aldrig af mode at tage hensyn til miljøet.

VASKEANVISNINGER, DER SKAL UDFORDRES

Teknologien udvikler sig, og det gør vores vasketøjsvaner også. Alligevel vasker og tørrer vi stadig på en forældet måde. Det er skadeligt for miljøet og vores tøj. Vi udfordrer adskillige vaskeanvisninger, simpelthen fordi de ikke gælder mere. Sådan her vasker og tørrer du på den mest skånsomme måde.

SÅDAN SPARER DU DIT TØJ FOR FORÆLDEDE RÅD

Tøj, der ligger i blød i et kar med vand

30 er det nye 40

Temperaturmærkerne er ikke en anbefaling, men et maksimum. De fleste vaske kan vaskes ved en lavere temperatur. Det hjælper dig med at beskytte dit tøjs farver og fibre og spare på din elregning. Vores ÖKOMix vaskemaskine sikrer dig exceptionel pleje ved 30 grader. Den patenterede forblandingsteknologi opløser vaskemidlet hurtigere, så det aktiveres ved en lavere temperatur.

Woolmark-godkendt

Vores apparater er certificeret til at pleje dine uldting, som ellers "kun må håndvaskes"

Woolmark green care label

Glem alt om håndvask

Glemt alt det, du har fået at vide. Håndvask er ikke den mest skånsomme måde at vaske sart tøj på. Det er tidskrævende, kræver meget vand og belaster fibrene mere, end du tror. Moderne maskiner med uld- og silkeprogrammer har unikke tromlerotationer og lavere temperaturer til den bedste pleje af dit sarte tøj.

Undgå kemisk rensning

Kemisk rensning er dyrt for dig, miljøet og kvaliteten af dit tøj på langt sigt. Men det kan undgås. Moderne vaskemaskiner er skånsomme nok til at vaske meget af vores tøj, som er mærket "kun kemisk rensning", uden kemikalier. Det gælder også AEG's Woolmark-godkendte vaske-tørremaskiner. De kan vaske og tørre dit tøj sikkert ved meget lavere temperaturer - også "kun håndvask"-ting.

ÖKOKombi Plus

De første vaske-tørremaskiner på markedet, som har fået tildelt Woolmark Blue-certificeringen

Woolmark Blue care label

Effektivitet kombineret med præstation

Spar plads, tid og energi med ÖKOKombi Plus. Den kombinerer vaske- og tørreteknologi i topklasse, så du kan vaske og tørre selv de sarteste ting som f.eks. uld. Alt, mens du bruger op til 40 % mindre energi og vand end de tilsvarende maskiner. Så dit tøj altid får den bedste pleje.

Kvindelig model med Whyred-tøj sidder på en AEG vaskemaskine og tørretumbler

Den ultimative test!

Vi ville bevise, at vores moderne teknik kan vaske selv det mest uvaskelige. Derfor gik Whyred med på at maskinvaske og tørretumble udvalgte stykker tøj. Kun nogle timer inden modeopvisningen.

Adidas-laboratoriet for intelligent tøj med en mannequin

Er du interesseret i, hvad det næste bliver?

The Next Black er vores dokumentarfilm om, hvad vi kan forvente, bliver det næste. Vi har kigget ind i vores pleje-krystalkugle for at forstå, hvad morgendagens vaske-tørrebehov vil være. Vi har samarbejdet med designere og førende modeskabere som f.eks. adidas og Patagonia for at finde ud af det. Vi indbyder dig til at opdage fremtiden for både tøjet og dets pleje.

Nu kender du den bedste måde at pleje dit tøj på. Dit yndlingstøj fortjener den bedste behandling, for det er ikke kun tråde og fibre. De fortæller en historie. Din historie. Og når du vasker og tørrer det i moderne vakse-tørreapparater, gør du din del for dit tøj og miljøet.