Chokoladeroulade

Chokoladeroulade

En fyldig voksendessert, der passer til selv den mest sofitikerede middag.

Ingredienser

200 g mørk chokolade, 6 æg, 1 knidspids salt, 60 g flormelis, 2 tsk vanillesukker, 160 g sukker, 250 g blødt smør, 100 g mel, 50 g majsmel, 300 g hvid chokolade, 50 g smør, 3 spsk kirsebærscognac, 1 pakke mørk chokoladeglasur (125 g)

Sådan gør du


4 portioner

Smelt chokoladen og separer æggeblommerne fra æggehviderne. Pisk æggehviderne stive sammen med en knivspids salt. Tilføj flormelisen og bliv ved med at piske indtil blandingen bliver skinnende.

Rør æggeblommerne sammen med vanillesukker, sukker og blødt smør for at få en luftig creme. Si melet og majsmelet, og tilføj det til blandingen for at lave en kagedej. Del dette ind i to lige store portioner. 

Hæld smeltet, mørk chokolade i den ene halvdel af blandingen. Rør forsigtigt halvdelen af æggehviderne ned i den lyse blanding, og den anden halvdel ned i den mørke blanding.

4 Beklæd en bageplade med bagepapir og spred den lyse dej jævnt over det. Bag på hyldeniveau 2 på programmet "Moist Fan Baking" på 160°C i 8 minutter. 

5 Spred herefter den mørke dej oven på den lyse bagte dej og jævn den forsigtigt ud. Bag på samme indstilling i yderligere 12-13 minutter. 

6 Brug en kniv til at sikre, at kagen ikke sidder fast i nogle kanter, og flyt forsigtigt kagen over på en bordoverflade. Dæk den med det samme med et varmt viskestykke for at sikre, at kagen afkøles langsomt og forbliver blød. 

7 Smelt den hvide chokolade med smør og hæld kirsebærscognac i. Spred dette over kagen, og rul den sammen for at skabe en roulade. Smelt glasuren og dæk ruladen med det. Opbevar herefter køligt frem til servering.

To serve Pynt med 

arnish with fresh cherries, juice and chopped nuts over vanilla cream.