The Next Black

The Next Black

Nye teknologier, interesse for bæredygtighed og innovativ tankegang forandrer vores tøj. The Next Black dokumentarfilmen introducerer de designere, innovatører og ledere, der former tøjets fremtid. Det er ikke en film om, hvad der er nyt, men om hvad det næste bliver.

Hvad er The Next Black?

The Next Black er en dokumentarfilm, der bringer designere, innovatører og ledere fra hele verden sammen til en åben diskussion om tøjkonceptet. Den går bag om det, vi har på, for at udforske, hvordan vi fremstiller tøj, hvordan vi interagerer med det, og hvordan vi plejer det. Alle de personer, vi interviewede, ser med friske øjne på tøjbranchens fremtid - og de bruger allesammen deres passion til at ændre produktionsformen.

Hvorfor The Next Black?

The Next Black tilstræber at give os en bedre forståelse af det, folk går med og vasker - i dag og i morgen. Vi har set på, hvorledes udviklingen af tekstiler og teknologier indvirker på fremstillingen af tøj, og hvorledes den voksende interesse for bæredygtighed ændrer den måde, vi vasker og tørrer vores tøj på.

Tættere på processen

At lære mere om, hvorledes tøj fremstilles, gør os mere bevidste om, hvad vi skal gå med

Mød banebryderne

 • adidas

  adidas bringer præstationssporing op på næste niveau ved at indføre innovativ teknologi direkte i sportstøjets stof.

 • BioCouture

  BioCouture er verdens første konsulentvirksomhed i biodesign, som arbejder på at fremstille tøj uden at skabe giftigt affald.

 • Patagonia

  Patagonia baner vejen inden for bæredygtig praksis ved at opmuntre til ansvarligt forbrug og motivere til genbrug i tøjindustrien.

 • Studio XO

  Studio XO former tøjets fremtid ved at skabe tøj, som ændrer form, snit og farve afhængigt af den persons ønske, som har det på.

 • Yeh Group

  Yeh Group baner vejen for innovation, som hjælper med at minimere miljøpåvirkningen ved farvning af stof ved at bruge mindre vand.

 • Hvorfor beskæftiger vi os med det?

  Innovation er i vores DNA. Vi tilstræber at være et skridt foran. Derfor arbejder vi på at tage vare på fremtidens tøj i dag.

Se The Next Black

Mode forgår, men stil består. The Next Black er en dokumentarfilm, der sætter spørgsmålstegn ved hele tøjkonceptet og tøjets fremstilling. Mød de designere, innovatører og ledere, som former fremtiden for det, vi går i.

Fremtiden for nutidens tøj

Vi er interesserede i, hvad der bliver det næste, fordi vi ønsker at forstå fremtidens behov. AEG indførte den første automatiske vaskemaskine og opfandt den teknologi, som gør moderne tørretumblere energieffektive. Vores engagement rækker ud over produkterne i vores Care More-initiativ, som hjælper dig med at få mest mulig glæde ud af det tøj, du går med.

Bæredygtighed: bevare det, vi har

Vi bliver nødt til at forstå hele et stykke tøjs livscyklus for at forbedre bæredygtigt forbrug og bæredygtig produktion. The Next Black undersøger produktionsprocessens miljøpåvirkning, fra dyrkningen af materialerne til farvning, vask og transport af dem. Den undersøger også, hvor meget tøj, vi køber.

Vi har fået mange mennesker til at revurdere deres forhold til tøj

Rick Ridgeway

Vice-President of Environmental Initiatives, Patagonia

Revurdering af forhold

At opnå bæredygtighed betyder at sætte os ud over vores egne ønsker. Rick Ridgeway føler, at det bedste vi kan gøre for vores planet er kun at købe det, vi har brug for. Han opfordrer forbrugerne til at købe efter behov snarere end efter ønske og at reducere, det vi køber, reparere det, vi kan, genbruge og genvinde.

Styre vores påvirkning

Patagonia tror på at handle ansvarligt, leve efter evne og at efterlade en planet, vi gerne vil leve på

Vi har brug for farve…men jeg kan se, at vi vil anvende farver på forskellige måder

Sophie Mather

Yeh Group

David Yeh, medejer af Yeh Group

Bevaring af lokale ressourcer

Tekstilproduktionen lægger et enormt pres på verdens vandforsyning og bringer de lokale vandforsyninger i fare ved at udlede sundhedsfarlige forureningsstoffer i miljøet. Yeh Group bekæmper dette med sin DryDye™-teknologi, der anvender flydende kuldioxid til at farve tekstiler uden brug af vand og kemikalier.

Yeh Group fabriksarbejdere udfører DryDye-processen
Optørring af vandspild

Ved at bane vejen for denne nye vandfrie farvningsproces siger Yeh Group, medejet af David Yeh, at det vil eliminere brugen af millioner af liter frisk vand til at farve stof

En forfriskende metode

Grundlæggeren af BioCouture, Suzanne Lee, blander grøn te, sukker, bakterier og gær for at dyrke det, hun kalder "vegetabilsk læder"

Dyrk dit eget tøj

Forestil dig, at du selv kan dyrke dit nye tøj. BioCouture udforsker, hvordan organismer, som bakterier, gær, svampe og alger kan udnyttes til at fremstille stof. Resultatet er et helt naturligt, 100 % komposterbart produkt. Det kan tørres, klippes og sys sammen til at fremstille tøj. Endnu bedre, det fremstilles uden at skabe forurenende affald — en virkelig bæredygtig fremtid for moden.

Tidløs stil

At lære at pleje dit tøj er et afgørende skridt til en mere bæredygtig livsstil. Vidste du, at du reducerer dit CO2- og vandfodaftryk med op til 30 %, hvis du forlænger dit tøjs levetid med bare ni måneder? Vi har gjort vores til at hjælpe dig med at pleje dit tøj endnu bedre, selv dine mest sarte silke- og uldting og dit sportstøj.

Se The Next Black

Tendensen til en hurtigt skiftende mode har set tøjforbruget stige med 47 % i det nye årtusinds første 10 år. Men med hvilke omkostninger for miljøet? Mød de designere, innovatører og ledere, som udfordrer tøjinnovation og adfærd for at forme fremtiden for det, vi går i, og hvordan vi går med det.

Teknologi: tøjets fremtid

Teknologien er tæt på at forandre det tøj, vi går med. Fra sportstøj, der monitorerer kroppen, til mode, der bebor det rum, hvor videnskab, kunst og menneskelig fysik støder sammen. Innovatører i hele verden arbejder på at gøre teknologi til en integreret del af det tøj, vi går med.

En dag kommer vi til at gå med computerskærmen på vores kroppe

Nancy Tilbury

Studio XO

Futuristisk mode

Studio XO designer feature-effekter som lys- og boblemaskiner

High-tech couture

Når vi taler om at gå med teknologi, tænker vi ofte på armbåndsure eller lignende ting. Ikke Nancy Tilbury. Hendes innovative Studio XO design har prydet nogle af verdens førende kunstnere, som f.eks. Black Eyed Peas. Studio XO har også fanget Lady Gagas blik og er nu en integreret del af TechHaus, hendes kreative teknologivirksomhed.

Mode, du styrer

Studio XO's ambition er at reducere mængden af tøjet i vores klædeskabe ved at gøre det muligt for vores fremtidige tøj at ændre form, snit og farve i harmoni med vores præferencer og favorit-trends. Det kan endog give os mulighed for at tilmelde os modeindhold digitalt og at oprette playlists til vores kroppe på samme måde, som vi gør på digitale underholdningsplatforme.

Du vil snart se flere og flere sensorer i mere og mere tøj

Matt Hymer

adidas

Bestemt til præstation

Adidas har siden 2010 brugt sit Innovationslaboratorium til at finde måder at integrere teknologi i sportstøj. Resultatet er MiCoach Team Elite System, som nu afprøves af sportsteams i verdensklasse som f.eks. AC Milan, Chelsea FC og the New Zealand All Blacks for at få data i realtid i marken.

Klæd dig intelligent

Forestil dig at gå med tøj, der er ligeså intelligent, som de enheder, vi går rundt med. MiCoach systemet har en stoftråd, der er vævet direkte ind i et åndbart bundlag i tøjet til at overvåge spilleres kropsaktivitet. Små bitte sensorer i tråden er forbundet med systemets hub eller celle. De måler hjertefrekvens, styrke, hastighed, acceleration og placering på banen under træning.

Hurtig respons

MiCoach giver trænere mulighed for at følge spillerens præstation ved hjælp af en handy app

Se The Next Black

Mød de designere, innovatører og ledere, som ikke alene udfordrer fremstillingsprocessen for tøj, men også måden, vi tager vare på vores tøj efter at have købt det. The Next Black er ikke en film om, hvad der er nyt, men om hvad det næste bliver.

Kvindelig model med Whyred-tøj sidder på en AEG vaskemaskine og tørretumbler

Den ultimative test!

Vi ville bevise, at vores moderne teknik kan vaske selv det mest uvaskelige. Derfor gik Whyred med på at maskinvaske og tørretumble udvalgte stykker tøj. Kun nogle timer inden modeopvisningen.