FLÆSKESTEG 2.000 G
Rids sværene og læg stegen på en rist placeret på en bradepande.
Start dampprogrammet på 96°C og damp stegen i 25 minutter. Krydr stegen med salt og en anelse peber – gnid blandingen ned mellem sværene
Sæt igen stegen i ovnen og start turbogrill programmet på 170°C.
Montér stegetermometer/madlavningstermometer i ovnen og placer det i enden af stegen. Indstil kernetemperaturen til 60°C. På den måde sikrer du, at din steg altid er supermør og saftig – og samtidig giver det kombinerede grill-/varmluftsprogram med garanti sprøde svær.
OBS: Juster altid højden på din flæskesteg med fx sølvpapir. Det giver en mere jævn varmefordeling og dermed også jævn sprødhed på sværene.
ANDESTEG 3.500 G
Rens og klargør din and som du plejer. Tænd samtidig ovnen på 220°C over-/undervarme. Placer anden på en bageplade med ryggen opad. Brun anden i 15 minutter. Vend derefter anden og brun videre i 10 minutter.
Tag anden ud og hæld det afsmeltede fedt fra bradepanden. Krydder med salt og peber.
Læg anden tilbage i bradepanden med ryggen opad og tilsæt 1 dl vand. Start ovnen – nu på intervaldamp 100°C. Tilbered anden i 3 timer. Vend igen anden og fortsæt tilberedningen i 1,5 time.
For at give skindet den sidste sprødhed tilberedes anden til sidst kort på turbogrill ved 180°C i max. i 15 minutter.
Herefter kan anden parteres og serveres umiddelbart bagefter.
Du kan også med fordel tilberede anden først på eftermiddagen, lade den afkøle og grovpartere den i bryst og lårstykker. Ved servering varmes anden op på turbogrill 160°C og finparteres ud inden servering.
Når anden ikke vejer 3500 G
- men mere eller mindre, kræver det en ny tilberedningstid.
Beregn den nye tid ud fra følgende formel:
270 minutter gange andens vægt i gram, divideret med 3500
Hvis anden f.eks. vejer 4500 g bliver den nye tilberedningstid = 347 min, det svarer til knap 5 timer. De første 3 timer med ryggen opad og de sidste ca 2 timer med brystet opad.
Velbekomme!