Oplev

Dampovne

Gør dit brød ekstra blødt og luftigt med en perfekt sprød skorpe. Den her ovn er en drøm til både at bage brød i og lave en saftig, lækker steak.

Dampens kraft giver dine retter en skøn sprødhed og giver dig mulighed for at udforske nye dimensioner af din madlavning.

Nyd mør og delikat fisk og grøntsager i en smagseksplosion, du ikke tidligere har oplevet.

Vores mest avancerede ovn introducerer nu den utrolige Sous Vide-teknik til din madlavning. Helt enkelt den bedste måde at lave perfekte kød-, fiske- og vegetariske retter på.

Hvorfor en dampovn?

En dampovn gør alt, hvad din nuværende ovn kan, men hjælper dig med at bringe din madlavning op på et helt nyt niveau. Din ovn derhjemme omgiver maden med tør varme. Dampovne tilfører damp til tilberedningen. Denne ekstra fugt gør smag, konsistens og farve endnu bedre og bevarer samtidigt sprødheden - og gør hvert måltid til et mesterværk. Men lad være med bare at tage os på ordet...

Hvorfor lave mad med Sous Vide?

Du kan opnå resultater med vores ProCombi® Plus ovne med sous vide, som er umulige i en normal ovn. Vakuumforseglede poser forsinker oxideringen, så smagen bevares. Temperaturen holdes inden for et område på en halv grad. Denne præcision giver dig en smag, som får munden til at løbe i vand, og resultater, du kan genskabe gang på gang. Sous Vide er ganske vist en avanceret teknik, men AEG gør det nemt.

Tilsæt damp til din laks

Skån din laks for pocheringsgryden. Vælg damp. Når du tilbereder laks i en SteamBoost dampovn, gør den skånsomme tilberedning den vidunderligt mør og forhindrer den i at blive tør. Resultaterne ses straks. Damp hjælper med at bevare madens naturlige farve. Med den friske orange nuance ser den ligeså godt ud, som den smager.

Damp gør enhver ret endnu bedre

Uanset, hvad du vil tilberede, er der et dampprogram, som får din ret til at nå helt nye højder. Lav damp hjælper dig med at tilberede stege og ovnretter, som smelter på tungen. Medium damp kan forvandle alle rester fra dagen før og få dem til at smage, som om de lige var lavet. Fuld damp er en hurtigere, mere lækker og sund måde at nyde fisk, grøntsager og kornprodukter som ris og cous cous på.

Videnskaben bag bedre bagning

God bagning er en kunst. Fantastisk bagning er en videnskab. For at skabe et mesterværk er det at tilføje damp ligeså vigtigt som hvert strøg med din bagepensel. Med et enkelt tryk på en knap tilsætter vores SteamBake ovn en perfekt mængde damp til dit bagværk. Det giver større og hurtigere hævning og sprødere skorper.

Tre trin til endnu bedre bagværk med SteamBake

Der hældes vand i SteamBake dampovn
1
Trin 1

Hæld 100 ml vand i ovnrummet i bunden af ovnen.

Dampknappen på SteamBake dampovn
2
Trin 2

Vælg det nye SteamBake-program, og tryk på SteamBake-knappen.

Bagning i SteamBake dampovn
3
Trin 3

Forvarm ovnen i 5 minutter, og bag derefter dit mesterværk. God appetit.

Dampopskrifter

Damp er simpelt at bruge og et hemmeligt våben i køkkenet. Disse opskrifter giver imponerende madretter, der glæder med nye dimensioner af smag og tekstur. Damp de perfekte forårsruller, eller lad chokoladenkagen med blød midte hæve til et nyt nivea. Opdag nye muligheder med damp.

Flere fordele ved dampovne

Et rent ovnrum i en AEG dampovn

Enkel tilberedning, enkel og nem rengøring

Vores ovne gør det nemt at tilberede med damp. Og når maden er færdig, gør de også rengøringen nem og enkel. Damprenseprogrammerne hjælper med at fjerne selv genstridige madrester. Og pyrolytisk rensning brænder alle madrester op til en fin aske, som du tørrer af uden besvær. Så du kan koncentrere dig om at fremtrylle fantastiske retter uden at bekymre dig om rengøringen bagefter.

MaxiKlasse non-stick baking tray

Lav mad som en mesterkok

Det er ingen sag at gøre butterdej og landbrød perfekte med det bedste tilbehør til dampovne. MaxiKlasse bagepladen med en perforeret bund sikrer jævn fordeling af varmen. Den store non-stick-overflade er perfekt til bagværk i alle størrelser. Så du kan nyde gyldne, sprøde flutes med en professionel finish.

Lækre opskrifter lige ved hånden

Brug dine damp og SousVide teknikker til lækkert mad med hjælp fra vores My AEG app. Udforsk flere hundrede opskrifter efter land, kosttype, allergi eller de ingredienser, du har i dit køleskab. Lad vores madlavningsguide guide dig til de bedste ovnindstillinger, skab og gem opskriftsnoter, marker dine yndlingsopskrifter eller del dem på sociale medier.