Sådan rengøre du din vaskemaskine

Senest opdateret 12-03-2020 10:43

Problem

 • Hvordan rengører og vedligeholder jeg bedst min vaskemaskine
 • Vaskemaskine lugter
 • Rengøring af vaskemaskine
 • Hvordan rengøres vaskemaskine
 • rengøring af sæbeskuffen

Gælder

 • Frontbetjent vaskemaskine
 • Topbetjent vaskemaskine
 • Vaske-/tørremaskine

Løsning

 1. Rengøring af vaskemaskinens pakning eller bælg.
  Gummibælge på vaskemaskiner kan blive udsat for mørke eller sorte mugpletter. Du kan fjerne denne skimmel med et egnet rensemiddel til vaskemaskiner, Dette kan opløse eventuelt genstridigt mug og sæberester. Du kan bestille rengørings- og plejeprodukter til din vaskemaskine i webbutikken her

 2. Rengøring udvendig.
  Afbryd først maskinen fra strømforsyningen inden du går i gang med rengøring.
  Vaskemaskiner er ofte overfladebehandlet med påbrændt emalje og den bedste måde at rengøre på, er med en renseklud med et mildt universalrengøringsmiddel eller opvaskemiddel. Tør forsigtigt ned langs ydersiden af vaskemaskinen. Du vil muligvis opdage, at fnug og stænk af vaskepulver har dannet tykke, fedtede pletter på vaskemaskinen. Lidt varmt vand og en rengøringsklud er normalt nok til at få rengjort området. Prøv evt. at rengøre med en vatpind i hjørner og kanter.
  Rengøringsmidler kan påvirke blødgøringsmidlerne i plasten, som kan gøre den skør og ridset. Se også i din brugsanvisning hvordan du vedligeholder din maskine

 3. Rengøring indvendig.
  For at opnå bedre ydeeevne og beskytte vaskemaskinen, anbefaler vi regelmæssig afkalkning med et afkalkningsprodukt fra Electrolux. Hvor ofte maskinen skal afkalkes, afhænger af vandets hårdhed og af hvor mange gange, der vaskes dagligt.
  Afkalk og rens din maskine med Clean and Care
  Hold dine apparater i topform med hjælp fra vores 3-i-1 hygiejniske rensemiddel. og afkalningsmiddel.
  Vores produkt afkalker, affedter og renser vaskemaskiner og opvaskemaskiner. Brug det ca. en gang om måneden eller efter ca. 30 vaske, hvis du bor i et område med hårdt vand for, at opnå topydelse.
  Du kan bestille Clean and Care i webbutikken her


 4. Rengøring af vaskemiddelskuffen.
  Der kan fra tid til anden dannes mug og skimmel omkring sæbeskuffen, som kan afgive lugt.Rens evt. spild eller rester i hvert rum ved at, vaske skuffen i lunt vand fra hanen. Tag skuffen ud og brug en egnet børste til at rense snavs og indtørret sæbe/væske væk fra de enkelte rum i skuffen (en gammel tandbørste kan gøre underværker)

  Eksempel:

Tip

 • Tromlen kan se fin og skinnende ud indeni, men ofte er den alligevel voldsomt tilkalket på bagsiden, hvilket ikke umiddelbart er synligt. Hvis maskinens varmelegeme dækkes af kalkaflejringer, kan det påvirke maskinen på følgende måde:
  - Det vil tage længere tid at opvarme vandet.
  - Energiforbruget vil stige.
  - Varmelegemets levetid reduceres markant.
  - Varmelegemet kan brænde sammen.
  - Maskinens pakninger kan blive beskadiget.

 • Kalkaflejringer kan skyldes vandets "hårdhed”. Jo hårdere vandet er, jo større er risikoen for kalkaflejringer. Vandets hårdhed kan variere i visse områder. Det skyldes vandtilførsel fra forskellige kilder, afhængig af det aktuelle forbrug i lokalområdet. For at forebygge tilkalkning hvis du bor i et område med hårdt vand, skal maskinen afkalkes jævnligt.


Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine AEG-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.