Tørretumbler er utæt med vand

Senest opdateret 01-02-2020 04:41

Problem

 • Der løber vand ud på gulvet under tørretumbleren
 • Min tørretumbler er utæt, der løber vand ud på gulvet
 • Tørretumbler lækker vand

Gælder

 • Aftrækstørretumbler
 • Kondenstørretumbler
 • Varmepumpetørretumbler

Løsning

 1. Rengør maskinen.
  - Rengør filtrene i lugeåbningen. Skyl filterene under rindende vand før du sætter dem i maskinen igen.
  - Har du en kondens- eller varmepumpetørretumbler, rengøres kondensatoren eller varmeveksleren i bunden af maskinen med en støvsuger.
  - Har du har en tørretumbler med aftræk, kontrolleres det, om der er frit aftræk ud til det fri og ingen hindringer af luftgennemstrømning gennem slange og væg.

 2. Kontroller om maskinen er i vatter.
  Hvis maskinen er utæt og der løber vand ud foran maskinen, kan det skyldes at maskinen ikke er i vatter og lod (hælder forover) eller at maskinen trænger til rengøring. Hvis maskinen ikke er i vatter kan det løses ved at justerer maskinens fødder og kontrollerer med et vaterpas.

 3. Kontroller afløbet
  Hvis din tørretumbler monteret til afløbsslange skal du kontrollere om den installeret korrekt til afløbsinstallationen.

 4. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.

Tip

 • Hvis filtrene, kondensatoren, varmeveksleren ikke er rene er det ofte årsagen til øget mængde fugt og vand, maskinen ikke varmer op, forlængede tørretider eller øget energiforbrug

 • Det er normalt der kan ses fugt og vand i bunden af maskinen bag klappen på kondens og varmepumpe tørretumblere, fordi fugten fra tøjet her kondenseres, inden det senere pumpes væk.
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit AEG-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.