Lampe for filteret lyser på tørretumbler

Senest opdateret 22-01-2020 13:10

Problem

  • Lampe eller ikon lyser på min tørretumbler
  • Tørretumbler siger at filteret skal renses selvom det er renset

Gælder

  • Kondenstørretumbler
  • Varmepumpetørretumbler

Løsning

De fleste tørretumblere har tre advarselslysdioder på kontrolpanelet. (på nogle maskiner vises ikoner) og Ikoner kan se således ud:

    Rens filter  

   Tøm  vandbeholder  

   Rens kondensator / varmeveksler

Lysdioden for filteret

Denne lysdiode er altid tændt ved slutningen af et tørreprogram for at minde dig om, at filteret skal renses efter hvert tørreforløb. Indikationen forsvinder, når maskinen slukkes og tændes igen. Denne lampe lyser som standard hver gang tørretumbleren stopper uanset om filteret er rent eller ej.

Lysdioden for vandbeholderen

Denne lysdiode er altid tændt ved slutningen af tørreprogrammet for, at minde dig om at tømme vandbeholderen efter hvert tørreforløb (kun til tørretumblere med kondensator og varmepumpe). Det er normalt, hvis lysdioden for vandbeholderen lyser efter det første tørreforløb, og der ikke er vand i vandbeholderen. Vandet opsamles først i en stor beholder, inden det aftappes til vandbeholderen. Hvis lysdioden stadig lyser, efter maskinen slukkes og tændes igen, eller hvis den lyser tidligt i programmet, er der vand i overløbsbeholderen. Hvis tørretumbleren er sluttet til afløbet ved hjælp af en slange, er den muligvis ikke blevet tilsluttet korrekt eller der er en løkke / knæk på slangen fordi afløbsslangen ikke er blevet afkortet. På mange maskiner kan lampen slås fra hvis din maskine er tilsluttet afløb. Hvis maskinen ikke er i vatter, kan det også få lampen til at lyse.

Lysdioden for kondensatoren eller varmeveksler

Denne lysdiode indikerer, at kondensatoren skal rengøres regelmæssigt (kun til tørretumblere med kondensator eller varmeveksler). Hvis maskinen ikke tørrer ordentligt, skal du rense kondensatoren, filtrene og luftkanalerne for, at få optimal tørring og laveste energiforbrug.

Rengøring og vedligeholdelse

Hvis filtrene, kondensatoren, varmeveksleren ikke er ren er det ofte årsagen til, at maskinen ikke varmer op, forlængede tørretider eller øget energiforbrug

Information om rengøring og vedligeholdes af netop din maskine, kan du finde i din brugsanvisning her.
Hvilke filtre, steder du skal rengøre og vedligeholde, er afhængig af den tørretumbler type du har.

Tip

  • Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken
Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine AEG-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.