Opvaskemaskine starter ikke

Senest opdateret 14-01-2020 17:08

Problem

• Opvaskemaskinen starter ikke opvaskeprogrammet
  • Min opvaskemaskine begynder ikke at vaske op
  • Opvaskemaskine vil ikke starte

Gælder

• integreret opvaskemaskine
  • fritstående opvaskemaskine
  • Opvasker

Løsning

1.  Kontrollér, at lågen er helt lukket  Åbn og luk lågen igen. Hvis der lyder et klik, er det tegn på, at lågen er lukket korrekt.

2.  Kontrollér om udskudt start er deaktiveret  Se i din brugermanual om detaljerede anvisninger vedrørende deaktivering af denne funktion.

3. Tjek om det forrige program stadig er i gang  Hvis et program stadig kører, skal det annulleres, før næste program sættes i gang. Læs afsnittet om annullering af et program i opvaskemaskinens brugermanual. På visse modeller viser displayet, hvordan du nulstiller et program. Du kan downloade brugermanualen her.

4. Kontrollér om indstillingerne "Ultra lydsvag" eller “Nat" er valgt:  Disse indstillinger giver lange pauser på op til 20 minutter i opvaskeprogrammet. Programmet kan stadig være i gang.

5. Tjek om der er en alarm, akustiske alarmer eller fejlkoder:  Fejlkoden kan være en blinkende lampe, en serie bip eller en kode i displayet. Se brugermanualen for nærmere oplysninger om, hvordan problemet løses.  Du kan downloade brugermanualen her.

6. Kontrollér for mulige problemer med strømmen:
    - Tjek at maskinens stik er sat i stikkontakten, og at der er tændt.
    - Sæt en anden enhed i samme stikkontakt for at sikre, at den er strømførende.
    Kontakt en lokal elektriker for at få løst problemet, hvis stikkontakten ikke fungerer.

7. Kontrollér om HFI/HFPI relæet er slået fra - eller om der er gået en sikring.  Nulstil HFI/HFPI relæet/fejlstrømsafbryderen eller udskift sikringen Du kan nulstille HFI/HFPI relæet ved at trykke/vippe kontakten til position "ON"

8. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
    Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit AEG-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.