Det gnistre i ovnrum på mikrobølgeovn

Senest opdateret 10-01-2020 07:50

Problem

 • Der er gnister i ovnrummet på mikrobølgeovnen når jeg bruger den

Gælder

 • Mikrobølgeovne
 • Kompaktovne med mikrobølgefunktion

Løsning

 1. Brug ikke mikobølge funktion med tom ovn. Det er ikke tilladt at bruge mikrobølge funktionen når ovnrummet er tomt. Hvis man gør det, kan der opstå gnister i ovnrummet, hvilket er normalt når der ikke er nogen fødevarer til at tage imod mikrobølgerne.
  De vil typisk opstå mellem ovnrummet og de blanke sideribber.
  Vigtigt! Sluk straks for ovnen hvis dette sker, fordi ovnen kan tage skade af, at producere mikrobølger i et tomt ovnrum.

 2. Ungå at opvarme meget små mængder. Hvis man oplever en mindre gnistdannelse når enten risten eller en af pladerne benyttes sammen med mikrobølger, er det som regel kun når der er en meget lille mængde (mad eller væske) i ovnen.
  Prøv at placere en stor kop vand ved siden af, i nogle minutter og tjek om der stadig er gnistre. Hvis der ikke længere kan observeres gnister, er problemet relateret til mængden i ovnen som kan optage mikrobølger.

 3. Tjek om foliepladen i toppen af ovnrummet er tilsmudset / fedtet. Et fedtlag på denne plade kan give gnister i ovnrummet. Hvis den ikke kan rengøres vil en tekniker kunne udskifte den.

 4. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit AEG-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.