Emhætte drypper

Senest opdateret 22-12-2022 05:25

Problem

 • Min emhætte drypper med vand eller fedtholdig væske.
 • Der løber vand eller fedt ud af emhætten

Gælder

 • Emhætte / emfang

Løsning

 1. Filtre

  Rens først filtrene. Efter ca. 30 timers brug skal metalfiltrene vaskes. Dette kan gøres i en opvaskemaskine eller helst i hånden. Brug et intensivt program på mindst 65 °C uden at vaske følsomme gryder eller sarte glas samtidigt, da fedtaflejringerne vil reagere med køkkengrejet. Filteret kan skifte farve, alt efter hvilket opvaskemiddel der anvendes samt sammensætningen af metallet i filteret.
  Papirfiltre anses for engangsudstyr, som skal udskiftes. Du kan købe nye filtre i webbutikken her.
  Hvis enheden kører i recirkulationstilstand og ikke har et udvendigt udluftningssystem, kontrolleres det, at kulfiltrene sidder korrekt. Hvis de er beskidte eller beskadigede, udskiftes de med nye filtre eller rengøres.

 2. Aftræk

  Kontroller at slangen oppe på loftet er isoleret. Det der sker er at, når den varme luft fra komfuret suges op i emhætten og når den kolde lufttemperatur på loftet - så dannes der kondensvand. En emhættes slange skal derfor altid være godt isoleret.
   
 3. Lufttilførsel

  Sørg for frisk luft til køkkenet.
  Det er vigtigt, særligt i et moderne, tæt hus, at få tilført ny, frisk luft til køkkenet, så emhætten har mulighed for at skifte den beskidte luft ud. Skabes der et for stort undertryk og lufttæthed, kan emhætten ikke suge tilstrækkeligt. Luft kan tilføres gennem udeluftventiler i vinduer og vægge, og ellers kan du lade en dør stå åben fra køkkenet til et andet rum i huset eller sætte et vindue i køkkenet på klem, imens emhætten er tændt. Det er altid en god ide at lade emhætten køre 5-10 minutter før og efter madlavning for at undgå kondens.

 4. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.

Tip

 • Rens dine filtre grundigt og ofte. Når en emhættens filter er mættet med fedt suges det derefter videre op i din emhætte og videre ud i slangen. Til sidst vil der være tilstrækkelig meget fedt på motoren og i slangen til ,at det begynder at rende ned på komfuret.

 • Emfang er designet til at suge ubehagelige lugte ud fra køkkenet. De fjerner faste partikler og minimerer lugtgener.
  De er ikke beregnet til at fjerne damp, selvom de i kraft af deres design fjerner en vis mængde og hvor meget afhænger af køkkenets størrelse, luftgennemstrømningen og den producerede mængde damp.
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit AEG-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine AEG-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.