Fryser tør op - fryser ikke nok

Senest opdateret 10-03-2023 09:06

Problem

 • Min fryser køler ikke nok
 • Maden i min fryser tør op
 • Temperaturen i min fryser er for høj
 • Fryseren kan ikke holdes nede i temperatur
 • Hvorfor tør min fryser op?

Gælder

 • Fryseskab
 • Kummefryser

Løsning

 1. Kontroller om fryseren er tændt. Prøv at tænde skabet på en knap på panelet eller ved at dreje termostat / temperatur knappen.

 2. Kontroller om der er strøm til skabet.
  -Kontroller at stikket er sat i og at stikkontakten er tændt
  -Kontroller om der er strøm på stikkontakten ved at tilslutte et andet apparat til kontakten og se om det virker som det skal. Hvis stikkontakten ikke virker kan du kontakte en lokal elektriker for at få hjælp til at løse problemet.
  -Kontroller om der sprunget en sikring eller HFI/HPFI relæet i din sikringstavle er udløst.

 3. Kontroller om den omgivende temperatur er mellem +10 - +32 grader C hele døgnet hvor skabet står.. Hvis den omgivende temperatur er for høj eller for lav, kan det medføre utilstrækkelig eller manglende køling eller at en fryseren tør op.

 4. Hvis du opbevarer mange fødevarer efter indkøb, stiger temperaturen i fryseren. Det kan tage nogle timer for temperaturen at vende tilbage til normal.

 5. Kontroller om temperaturen midt i fryseren er under -18 til -27 grader. Du kan foretage en måling i et glas madolie mellem de opbevarede fødevare

 6. Kontroller om fryseren har tilstrækkelig ventilation hele vejen rundt og er installeret korrekt. For at opnå tilstrækkelig køling, har skabet brug for god ventilation. Det er vigtigt du monterer skabet med ventilation som anvist i din brugsanvisning eller installationsvejledning. Du kan hente din brugsanvisning her.

 7. Nulstil  fryseren. Det kan være nødvendigt at foretage en elektronisk nulstilling Tag stikket ud af stikkontakten og tilslut igen. Afbrydelse og tilslutning vil nulstille elektroniske dele på produktet. 

 8. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.

Tip

 • Ved måling af temperatur i fryseren, bør du overveje følgende:
  Temperaturen varierer forskellige steder i fryseren, især afhængigt af om du måler lufttemperaturen eller temperaturen i madvarerene.
  Forskellen mellem de varmeste og de koldeste madvarer kan være 6 - 9 grader. Det varmeste sted er generelt i et hjørne foran ved døren (forudsat skabet er tæt pakket).
  For være sikker på der er mindst minus 18 grader i hele fryseren, skal der måles i midten af skabet imellem madvarerene (ikke direkte på hylden eller tæt på køleflader)
  Hvis fryseren har et termometer af en slags (mekanisk, LED eller numerisk display), så er det kalibreret til at vise den varmeste temperatur i madvarerne. Det vil sige det varmeste sted foran ved døren. I resten af fryseren vil temperaturen være væsentligt lavere. Hvis man selv måler temperaturen i midten af fryseren vil dit termometer typisk vise ca. -23 til -27 grader når termometer viser -18 °C. i f.eks. displayet på skabet.
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit AEG-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine AEG-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.