Oplev

Damp

Hvorfor en dampovn?

En dampovn gør alt, hvad din nuværende ovn kan, men hjælper dig med at bringe din madlavning op på et helt nyt niveau. Din ovn derhjemme omgiver maden med tør varme. Dampovne tilfører damp til tilberedningen. Denne ekstra fugt gør smag, konsistens og farve endnu bedre og bevarer samtidigt sprødheden - og gør hvert måltid til et mesterværk. Men lad være med bare at tage os på ordet...

Mestre metoderne

Tilberedning ved lav temperatur er dit hemmelige våben, når du laver retter, der får tænderne til at løbe i vand. Mesterkok og ekspert i Tasteology, Catalina Vélez, forklarer, at når man tilbereder ved lav temperatur, kombineres damp og varme for at tilberede dine ingredienser langsomt. Det sikrer, at din mad bevarer lækker smag, vigtig fugt og nærende kraft. Så du kan nyde dine retter, som smelter i munden.

Videnskaben bag bedre bagning

God bagning er en kunst. Fantastisk bagning er en videnskab. For at skabe et mesterværk er det at tilføje damp ligeså vigtigt som hvert strøg med din bagepensel. Med et enkelt tryk på en knap tilsætter vores Multifunction ovn en perfekt mængde damp til dit bagværk. Det giver større og hurtigere hævning og sprødere skorper.

Tre trin til endnu bedre bagværk med PlusSteam

Der hældes vand i Multifunction PlusSteam dampovnen
1
Trin 1

Hæld 100 ml vand i ovnrumsprægningen i bunden af ovnen.

Dampknappen på Multifunction PlusSteam dampovnen
2
Trin 2

Vælg det nye PlusSteam-program, og tryk på PlusSteam-knappen.

Bagning i Multifunction PlusSteam dampovnen
3
Trin 3

Forvarm ovnen i 5 minutter, og bag derefter dit mesterværk. God appetit.

Tilsæt damp til din laks

Skån din laks for pocheringsgryden. Vælg damp. Når du tilbereder laks i en ProCombi® dampovn, gør den skånsomme tilberedning den vidunderligt mør og forhindrer den i at blive tør. Resultaterne ses straks. Damp hjælper med at bevare madens naturlige farve. Med den friske orange nuance ser den ligeså godt ud, som den smager.

Hvorfor lave mad med SousVide?

Du kan opnå resultater med vores ProCombi® Plus ovne med sous vide, som er umulige i en normal ovn. Vakuumforseglede poser forsinker oxideringen, så smagen bevares. Temperaturen holdes inden for et område på en halv grad. Denne præcision giver dig en smag, som får munden til at løbe i vand, og resultater, du kan genskabe gang på gang. Sous vide er ganske vist en avanceret teknik, men AEG gør det nemt.

Vores sortiment af dampovne

ThermicSteam ovne

Få dit brød til at blive ekstra let og luftigt med en sprød skorpe. Denne ovn er en bagers drøm, men den er også perfekt til at stege saftige, gyldne stege.

ProCombi® ovne

Nyd godt af alle de samme muligheder som ThermicSteam. Udover at du kan tilberede møre og lækre fisk, kornprodukter og grøntsager, der simpelthen er fyldt med smag, som du aldrig før har smagt den.

ProCombi® Plus ovne

I seriens topklasse kan vores mest avancerede ovn gøre alt det, som forgængerne kan og meget mere. Tilføj den utrolige sous vide-teknik til dit repertoire til kød-, fiske- og grøntsagsretter, som du virkelig kan gøre perfekte.

Flere fordele ved dampovne

Et farverigt udvalg af ristede røde peberfrugter, courgette og aubergine med krydderurter

Damp gør enhver ret endnu bedre

Uanset, hvad du vil tilberede, er der et dampprogram, som får din ret til at nå helt nye højder. Lav damp hjælper dig med at tilberede stege og ovnretter, som smelter på tungen. Medium damp kan forvandle alle rester fra dagen før og få dem til at smage, som om de lige var lavet. Fuld damp er en hurtigere, mere lækker og sund måde at nyde fisk, grøntsager og kornprodukter som ris og cous cous på.

En flot ensartet bagt chokoladekage

Slut med gætteriet

ProCombi® Plus ovne har alt det, du skal bruge for at få lækre retter hver gang. Fugtighedssensoren kontrollerer de nøjagtige fugtighedsniveauer under tilberedningen. Takket være vores ThermiC° luftstrømssystem fordeles varmen altid jævnt. Så uanset, om du laver mad med varme eller damp, vil du altid nyde fantastisk mad.

Et rent ovnrum i en AEG dampovn

Enkel tilberedning, enkel og nem rengøring

Vores ovne gør det nemt at tilberede med damp. Og når maden er færdig, gør de også rengøringen nem og enkel. Damprenseprogrammerne hjælper med at fjerne selv genstridige madrester. Og pyrolytisk rensning brænder alle madrester op til en fin aske, som du tørrer af uden besvær. Så du kan koncentrere dig om at fremtrylle fantastiske retter uden at bekymre dig om rengøringen bagefter.

MaxiKlasse non-stick baking tray

Lav mad som en chefkok

Det er ingen sag at gøre butterdej og landbrød perfekte med det bedste tilbehør til dampovne. MaxiKlasse bagepladen med en perforeret bund sikrer jævn fordeling af varmen. Den store non-stick-overflade er perfekt til bagværk i alle størrelser. Så du kan nyde gyldne, sprøde flutes med en professionel finish.